enter-article מדריך- בוחרים יאכטות - אתר היאכטות הגדול
יאכטות » מאמרים וחדשות » מדריך- בוחרים יאכטות

מדריך- בוחרים יאכטות

כמו בכל רכישה מאסיבית, ה"טריק" בבחירה מוצלחת של סירות למכירה היא הגדרת מטרותמדוייקת, סקר שוק מעמיק ובחינה מדוקדקת של כמה "מועמדים" (קרי, יאכטות למכירה) סופיים.

המטרה של המדריך הזה היא לאו דווקא לשכנע אתכם לקנות יאכטות למכירה - דווקא הבנה טובה יותר של כלל העלויות והסיכונים שקשורים קשר בל ינתק בשוק של סירות למכירה הביאה לקוחות רבים שלנו להעדיף סירות למכירה. הפרמטרים שלעניות דעתי ישפיעו בצורה המשמעותית ביותר על ההנאה שלכם מכלי השיט במדריך הבא:

1.     צורת הנעה - מנוע או מפרש

גילוי נאות- בניגוד לנטייה הכללית שלי לנסות להיות אובייקטיבי, בסוגיה הזו אני משוחד. קשה לי להבין אנשים שטוענים לאהבת השיט והים הפתוח, ומעדיפים הנעה "מכאנית" ו"חסרת נשמה" כמו מנוע דיזל.

מלבד השיקולים הרומנטיים הללו, למפרש יתרונות רבים נוספים. תחשבו לדוגמא על עלויות הדלק, שיכולות בקלות לעבור את ה-200 ש"ח לשעה גם בכלי השיט הקטנים יחסית ו"בלי להתפרע". תחשבו על הלוגיסטיקה של תדלוק (אפילו בכלים הגדולים המיכלים לא מכלים יותר מ-5 מטר קוב בדרך כלל). ועוד לא התחלתי לדבר על כאב הראש והעלויות של תחזוקת מנוע, תיקונים וטיפולים- החל מ-5 אלף ש"ח בשנה בכלים הקטנים והפשוטים ביותר, עשרות רבות של אלפי שקלים ביאכטות בינוניות.

כלים קטנים יכולים להסתפק במנוע קטן, אפילו 15 כ"ס, לצורכי ניווט במרינה וטעינת מצברים. כלים גדולים יותר- מנוע של 150-200 כ"ס.

2.     גודל הכלי - כל המרבה גורע

כלים גדולים הם יקרים יותר. נקודה. הדבר נכון גם לגבי המחיר של יאכטות למכירה בזמן הקניה, וגם כמובן לגבי עלויות תחזוקה (עליהן פירטנו במחירון נפרד).
מלבד זאת, כלל ימאי עתיק גורס כי ככל שהיאכטה גדולה יותר, כך היא ממעטת לצאת מן המרינה ונוטה להפוך ל"רהיט". לבסוף, כלים גדולים בדרך כלל קשים יותר לשליטה- אולי הסבר לכלל הנ"ל.

כל השיקולים הללו מביאים אותנו למסקנה אחת פשוטה: בחרו בכלי הקטן ביותר שעומד בצרכים שלכם. הפלגות של כמה חברים או משפחה ברחבי הארץ ניתן לבצע בקלות ובריווח בכלים של פחות מ-20 רגל, מה שגם יפתור אתכם מן הצורך להוציא רשיונות מיוחדים ויוריד משמעותית את עלויות האחזקה.

קבוצות גדולות יותר, ובעיקר ימאים רציניים שמתכוונים לתור את הים התיכון ואולי גם (בעתיד...) להגיע לאיזה אוקיינוס "רשאים" לשקול סירות למכירה בגודל בינוני. בכל מקרה, לפחות מן הבחינה הפונקציונלית, אין שום צורך שהוא בכלים גדולים מ-20 מטר.

3.     שפצורים וגאג'טים - קונים בלי, מרגישים עם

גם בנושא הזה מינימליזם בדרך כלל משתלם. נכון, יש ציוד הכרחי שבלעדיו אסור (ולא בטיחותי) לצאת להפלגות ארוכות. אלא שטלפון לוויני, GPS ומערכת סונאר הם סיפור אחד, שליטה אוטומטית מלאה על מערכת ההיגוי והמפרשים הם אופרה אחרת לגמרי. את הציוד ההכרחי תמיד ניתן לקנות ולהוסיף מאוחר יותר, בדרך כלל בעלויות נמוכות יחסית של 10-15 אלף ש"ח. את הגימיקים הנוספים לעומת זאת בדרך כלל לא משתלם לממן, והכי חשוב- מלבד היותם "מקפיצי מחיר", בפועל הם דורשים בדרך כלל יותר התעסקות ותחזוקה מאשר הזמן שהם חוסכים בהפלגות.

זיכרו כי תהליך הניפוי והבחירה של יאכטות למכירה דומה לרכישת דירה (הן מבחינת ההוצאות והן מבחינת היסודיות הדרושה), ולכן אין כל סיבה להשלים אותו תוך פחות מ-3-4 חודשים. בדיוק כמו בקניות עתירות תקציב אחרות, גם כאן המהירות היא בדרך כלל מן השטן.

עוד באותו נושא

מחירון יאכטות

מחירון יאכטות

יאכטות למכירה אולי לא זכו ללוחות השוואת מחירים מסודרים כמו עמיתהן, מכונות התחבורה היבשתיות (מכוניות, אופנועים ואפילו אופניים...), אבל בהחלט...

string(20) "categoryיאכטות"